Conny Ostendorf, beeldend kunstenaarOpleiding: Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming

Motivatie: Ik wil emoties via een beeld overbrengen op de toeschouwer.

Werkwijze: Ik schilder en teken abstracte composities met gemengde technieken. Verschillende monoprints van olieverf op papier worden in vormen gescheurd of gesneden en daarna in verschillende lagen over elkaar aangebracht. Vervolgens schilder ik daarin met olieverf en breng ik met krijt grafische elementen aan totdat de juiste compositie is bereikt. Dit is een groeiend creatief proces waarbij ik van te voren niet weet waar ik uit zal komen. Echter alle werken suggereren een ruimtelijke werkelijkheid die de toeschouwer uitnodigt tot het geven van een eigen interpretatie.

Ook maak ik  tekeningen, gouaches, aquarellen en olieverf  schilderijen.
Voor tekeningen maak ik gebruik van houtskool en krijt in aardekleuren. Eén van mijn thema’s was de dans van Sacre du Printemps (Strawinsky). De beweging was hierbij heel belangrijk en aardekleuren werden toegepast om het offer wat daarin aan moeder aarde wordt gebracht te symboliseren.

Webwinkel van mijn schilderijen: http://conny-ostendorf.exto.nl/kunstkopen.html


Workshops Schilderen: 

Met ingang van 2018 ben ik gestopt met de meerdaagse workshops “Grensverleggend Schilderen langs de Amstel” vanuit mijn atelier in Nes aan de Amstel.
CV:

1988-2005:   Docent Tekenen en Schilderen bij SAKB te Amstelveen
1987-2001:   Docent Tekenen en Schilderen Bloemendaals Creatief Centrum (BKC).
1996-2017:  Docent meerdaagse workshops “Schilderen langs de Amstel” vanuit eigen atelier in Nes aan de Amstel


Exposities:

Jaarlijks:  Tijdens Open Atelier route Amstelveen en Amstellanddagen: Expositie schilderijen en tekeningen in eigen atelier.

 2011:   Expositie van schilderijen en tekeningen in het café-restaurant van Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens; 20 augustus tot eind oktober, woensdag tot en met zondag.

2010:   Groepsexpositie van 7 Amstelveense kunstenaars in "De Nieuwe Galerie", A.J. Ernststraat 665, Amsterdam; 5 april tot 31 mei 2010

2009:   "Arttent", groepstentoonstelling van 60 Amstelveense kunstenaars, Stadshart, Amstelveen

2008:   "Zomaar Zomers" een groepstentoonstelling van 10 Amstelveense Kunstenaars, Ouderkerk a/d/ Amstel, 4 juli tot en met 30 augustus.2008:    “Aemstelle aan de Amstel”, Ouderkerk aan de Amstel, Expositie van de AvK

2008:    Expositie recent werk, CFF, Amsterdam-Buitenveldert

2007:    Kunstmarkt Amstelveen

2007:    “Salon des Refugées”, Amstelveen
Sinds 2002:    Deelname Open Atelier Routes Amstelveen.
2001:    Achter de Zuilen, Bloemendaal: Groepsexpositie docenten BKC
1997:    VTC Uithoorn: overzichtstentoonstelling
1996:    Brentano, Amstelveen: overzichtstentoonstelling